Yleisön pyynnöstä :D tässä tämä ohje. Minä tein tällä tavalla, mutta kommentteihin sopii vallan mainiosti laittaa vinkkejä, tämähän oli vasta kolmas korttini tätä laatua.

217990.jpg

Tarvikkeet: Keltainen korttipohja, kaava, sakset, ohutta värikästä paperia ja tietenkin salmiakkia.

217992.jpg

Leikkasin kaavan irti sekä tuon numero-ohjeen, jota oranssi kynä osoittaa. Olisi pitänyt ottaa kaksi kopiota kaavasta, toisen voisi leikata irti ja toinen olisi kokonaisena tallessa.

217997.jpg

Piirsin sateenvarjon ja leikkasin sen irti, tässä kohtaa voin kertoa, että kannattaa piirtää tuo kuva nurjalle puolelle, koska se on siistimpää ja sateenvarjo istuu paremmin kodilleen, sitten kun kaavan asettaa kortin oikealle puolelle kevyesti teipeillä.

Minähän tietysti piirsin sen oikealle puolelle ja siitä johtuu liian isot välit kaavan ja kortin välissä, koska tuo ei ihan kohdilleen osunut. Lopputulokseen se ei vaikuttanut.

217999.jpg

Tässä se nyt näkyy, ettei ihan kohdilleen mene.

218000.jpg

Valitaan värit, tässä tapauksessa 3 eri väriä, A, B C. Leikkasin suikaleet pitkinä ja mittasin kuvasta, mistä kohdin katkaisen suikaleen.

218003.jpg

A-väriksi valitsin vihreän ja kahtia taitettu suikale laitetaan tarkalleen kaavan viivojen mukaan, pienet teipinpalat pitävät sen hyvin paikoillaan.

218004.jpg

Tässä kohtaa on kaikkia kolmea väriä, näkyvissä. Kaavan ohje menee kuitenkin niin tässä, että A1 vihreä, B2 oranssi, A3 vihreä B4 oranssi, ja tuo punainen on C5. Eli kannattaa seurata ohjeen kirjaimia ja numeroita, eivät siis välttämättä tule ihan vuoron perään nuo värit.

218005.jpg

Tässä näkyy jo vähän valmiimpaa (kuva tuli huono). Joissakin kohdin voi joutua taittelemaan suikaletta enemmänkin, että menee kaavan kanssa kohdilleen, riippuu kuvasta.

218007.jpg

Sateenvarjossa oli kolme kohtaa ilman numeroita, Iris eli keskusta, sekä varsi ja varjon nuppi. Valitsin niihin tuota hieman kullansävyistä kermanvalkoista paperia. Teippasin paikoilleen ja leikkasin muista suikaleista pitkät hännät pois.

218016.jpg

Otin kaavan pois ja tässä on tulos, nyt huomaa huonot leikkausjäljet sekä kynän jäljet. Laiskuuttani leikkasin isoilla paksuila saksilla, kun en viitsinyt pieniä hakea. Liimasin myös kartongin, nurjalle puolelle, ettei tuo takapuoli näy.

218028.jpg

Piilotin rumat jäljet ääriviivatarran alle.

218030.jpg

Sitten ei muuta kuin viimeistelyt ja kortti on valmis.