Tänään on kiva päivä kun lähdemme kaupungille katsomaan keskiaikaisia markkinoita. Kannattaa klikata  alempaa ja tutustua aiheeseen, on niin hieno tapahtuma, että sitä ei jätetä väliin mistään hinnasta.
Minua kiehtoo erityisesti tarinat joita esitetään pitkin aluetta. Yli sata näyttelijää elää meidän nykyihmisten keskellä keskiaikaelämää,. välillä huudellen meille jotain ja ihmetellen esim. shortseja, että onpa köyhä kun on noin lyhyet lahkeet jne., No se ilmaisu on vähän eri kuin tuo minun lattea kuvaukseni. Kameraa pelkäävät myös ja nähdään alueella tietysti pieniä paitaressu lapsia, juoppoja, katunaisia (miksikä niitä keskiaikana sanottiin) hienoja rouvia ja herroja...väärän kuninkaan festivaalitkin siellä oli ainakin viime vuonna. Hevosturnajaiset ja keskiaikainen pubikin löytyy, jossa nähdään myös sitä elämää. Viime vuonna oli suosittu tuo hevosturjanaiset kun siellä sai kokeilla omia ritarintaitojaan, lähinnä lapsille tarkoitettu juttu.
Katsottavaa riittää jo pelkästään näissä ja näiden lisäksi tietysti käsityöläisten kojut ja ruuat joita tarjoillaan kaalinlehdeltä jne.

Kannattaa nyt heti suunnata Turkuun, markkinat alkaa klo 12.00

Keskiaikaiset markkinat

EDIT klo 18.1.5 Justiinsa tultiin kaupungista, kivat oli markkinat, MUTTA liikaa ihmisiä, ei läheskään nähty niin paljon kuin olis haluttu. Viime kesänä oltiinkin arkipäivänä siellä, joten ei ollut paljon ruuhkaa. Syötiin älyttömän hyvät lohileivät, saaristolaisleipää jossa graavia lohta päällä ja sitten vielä lisäksi otettii savustettu lohenpalanen NAM!  Katseltiin myös samalla Käsityöläismarkkinat, mutta mitään ihmeellistä siellä ei ollut. Sitten mentiin ensin Pankkiin siiderille ja vielä  Koulun terassille  siiderille ja kauppaan ja kotiin. Vessa, Apteekki ja Päiväkoti jäi käymättä....mutta ehkä sit ens kesänä kun taas mennään johonkin ;)

Yks juttu mitä en käsitä; mitä h....tiä tarttee tuonne ihmistungokseen tuoda koirat mukana. Ihmiset sotkee koiraparkojen jalat ja pelkäävät raukat  (ainakin näkemäni pentukoirat) ihmispaljoutta. Jotenkin näytti naurettavalta, että muutamat kantoivat koiriaan, kun oli niin paljon ihmisiä, että ne pikkuiset olisi sotkettu jalkoihin. JÄRKI HOI...Koirienystävänä ottaa tuommoinen päähän, vaikka ymmärrän, että tekee lenkillä mieli poiketa kurkkaamaan markkinoita. Kaveri mukaan, joka odottelee koiran kanssa kauempana ja sitten vahdin vaihto... Kauppakeskus on toinen juttu, en käsitä miksi sinnekin pitää ottaa koira mukaan, jalat lipsuu siellä liukkaalla kivilattialla...

JA jos Turkuun asti on pääsyt, voi yöpyä Turussa ja suunnata aamulla kulkunsa Vehmaalle, jossa toinen merkittävä tapahtuma, ystäväni Tatsin liikkeen HETA & SAMMAKKO avajaiset. Sieltäkään en ole poissa mistään hinnasta...eli ohjelmaa riittää täksi viikonlopuksi.

Ukko lupasi vielä viedä minut syömään....ja ilmakin näyttää hyvältä joten mikäs tässä on ollessa.
Eikä harmita juurikaan enää yks työjuttu, mikä eilen otti todella päähän..mut se on niin monimutkainen selittää...etten edes yritä.