Tämä päivä on mennyt haravoidessa ja askarrellessa. Aamulla aloitin Tiinan Vintagekalenterisawapin Huhtikuiden tekoa, vielä on 4 tekemättä.

Puolen päivän aikaan lähdin mökille ja haravoin ahkerasti pari kolme tuntia, ukolla oli naapurilta lainassa traktori, jotta saatiin ne lehdet kuskattua huitsin nevadaan. Ukkohan menikin jo eilen mökille ja mä jäin teinitytön vahdiksi, kiltin sellaisen onneksi. Veljentyttö tuli eilen Helsingistä kavereitaan tapaamaan ja eipä tuota ole näkynyt kun syömässä tai mesettämässä tässä koneella. Justiinsa katosi taas ja kymmeneksi olen käskenyt kotio, eilen hain jo yhdeksän jälkeen.
835018.jpg
Nämä on ne kaksi aiempaa kattia, jotka vietiin TESYyn. Tänään sain ilokseni kuulla, että Mortti ja Vertti on saanut kodin. Mehän veimme kissan TESY:n /Turun eläinsuojeluyhdistyksen avoimet ovet päivänä, joten jotkut kissaa kaipaavat ovat Mortin ja Vertin sieltä löytäneet.

Niin se mistä piti kertoa, että kun haravoitiin ukon kanssa vajan vierustaa kuultiin vikinää ja sanottiin yhtäaikaa "ei helvetti"- joka tarkoittaa sitä, että taas on kissanpentuja täällä. Näin pienen nöpönenän vajan alla ja vähän kun kissittelin niin toinen tuli pois ja toisen jalasta sain sen verran kiinni, että sain senkin  sieltä pois. Kissat olivat pienempiä kuin ne aiemmat. Ukko laittoi maitoa lautaselle ja työnnettiin niiden nokat siihen, niin nehän vaan pärskähteli -onnettomia otuksia. Laitoin ne vatiin ja pyyheliinan alle ja päälle etteivät palele. Ukko ja naapurin rouva, jonka ehdin jo huudella katsomaan, katselivat vielä taskulampun kanssa vajan alle, ensin ei näkynyt mitään mutta hetken päästä löytyi kolmaskin. Matkalla annoin niille nimet: Tupu, Hupu ja Lupu ei mitenkään omaperiäistä...mutta sopii Mortin ja Vertin jatkeeksi.

Epätoivoinen olo, että mitä tehdään, kuka niistä huolehtii, me ei ainakaan voida. Soitto siis taas TESYyn, onneksi olivat siellä kuuteen asti, joten pakkasin kissat koriin ja autoon ja vein sinne.

Toivottavasti siinä oli kaikki pennut. En olisi saanut sielulleni rauhaa, jos olisi ne pitänyt jättää sinne kuolemaan ja jos maalaisukkojen hoiviin jättää kissat, tiedetään miten siinä käy. ...Onneksi oma ukko ei edes ajattele sellaista vaihtoehtoa kissoille/eläimille. Menis ukko äkkiä vaihtoon.. heh

Minähän en tunnetusti ole mikään varsinainen kissaihminen, söpöjähän nuo ovat, mutta en ehkä ottaisi kissaa, vaikken olisi allerginen. Hauska niitä on kyllä seurailla, kun pennut ovat niin hönttejä..kuten esim. Urhokin.
Viimeksi kyläillessäni Vehmaalla, meinasin saada halvauksen kun Urho hyökkäsi pöydän alta ja tarrasi reisiin kiinni. Sitä ennen hän keinutteli keinutuolin kaiteella ja yritti ottaa häntäänsä kiinni ja putos lattialle ja ihmetteli, että mitäs nyt tapahtui...
Koiran kyllä ottaisin mieluusti.

EDIT: Enpä tiedä missä kissojen emo on ja eipä se paljon auta, jos pienet kissat jää talvea vasten ulos ja vaan lisääntyvät nurkkiin. Parempi viedä turvaan, joku ne tappaa muuten, pakkanen, eläin tai ihminen. On se hyvä ,että yksi kaksi kissaa pitää hiiret mökin nurkilta vähemmällä, mutta ei ole mukavaa jos niitä alkaa siellä olemaan laumoittain.

Kaisalle: Koirasta on kyllä 12 vuoden kokemus,  siksi kait ei otetakaan hätiköiden koirakuumeessa. Jos otamme koiran, se on pienehkö tai keskikokoinen kuten "pikkulassie" tai villakoira, kuten minun Nellikin oli. Ei sentään mitään taskukoiria :)