Kommenteissa kyseltiin kovasti tekijänoikeuksista.

1) Kuvista
Tarkkaan en tekijänoikeusasioista tiedä, mutta toki omia valokuviaan saa käyttää korteissaan, tietenkin täytyy mahdollisesti saada lupa siltä jota kuva esittää. Jos kuva on niin vanha, että hlö on kuollut, niin varmaankin sellaista kuvaa voi huoletta käyttää. Kuvista ei välttämättä kuitenkaan edes tunnista henkilöä. Ymmärtääkseni myös lehdestä leikatut kuvat ovat vapaata materiaalia koska, niitähän ei tuon kokoiseen korttiin yleensä käytetä ihan kokonaan, vaan  vain jotain osaa kuvasta. Korttejahan ei myydä, joten siinäkin mielessä mielestäni kuvia voi käyttää.

Teksteistä
Korttiinhan ei edelleenkään mahdu kovin paljon, joten siihen ei edes pysty mitään romaania kopioimaan. Jos käyttää jotain mietelausetta, voi sen loppuun laittaa lausahduksen sanojan/tekijän tms. mikä niissä usein myös esiintyy joissain kirjoissa. Korttihan on yleensä kollaasitekniikalla tehty, eli siihen on käytetty paljon erilaisia "osia", joten mitään osasta ei kortissa ei välttämättä ole ihan kokonaisena.

En todellakaan osaa enempää sanoa näiden kuvien tekijänoikeuksista suhteessa näihin ATC-kortteihin. JOS joku tietää niin laita ihmeessä kommenttia asiasta.

Liioliin sivulla on ATC-korteista ja siellä on myös keskustelua kuvista, kannattaa käydä lukemassa siellä.

Käytän itse enimmäkseen nettikaupoista/askartelukaupoista ostettua materiaalia, kollaasiarkkeja, tarroja yms. jotka on tarkoitettu askarteluun.

2) Nimi ja osoite ATC-vaihdossa

Joku kysyi korttien vaihdosta, että miten voi vaihtaa ATC-kortteja ilman, että kertoo nimeään ja osoitettaan. Ei tietääkseni varmaankaan juuri mitenkään pysty vaihtamaan kertomatta itsestään jotain. Askartelutapaamisissa ei tietenkään ole pakko kertoa nimeään, mutta hyvien tapojen mukaista on tietenkin aina esitellä itsensä tai edes etunimensä. Mikäli netin kautta vaihtaa korttejaan, täytyy kyllä kertoa nimi ja osoite, jotta posti tulisi oikeaan osoitteeseen, en näe muutakaan vaihtoehtoa. Enkä itse lähtisi sellaisen henkilön kanssa vaihtamaan, joka ei kerro nimeään ja osoitettaan - enhän voisi edes toimittaa korttia mihinkään.
Kyllä tämä korttienvaihto perustuu luottamukselle. Itse olen tehnyt  yli 400 korttia ja vaihtanutkin lähes saman määrän, aina olen saanut kortin siltä, jonka kanssa olen korttia halunnut vaihtaa. Yhtään korttia ei ole jäänyt tulematta. Sana kiirii näissä askartelupiireissä salaman nopeasti, jos joku ei toimi niin kuin on vaihtojen tms. kanssa sovittu.